Skötselråd Och Tips

Att tänka på efter genomförd Brazilian blowout:

• Vänta minst tre dagar med att duscha håret, då dessa dagar utgör behandlingstiden. Vänta gärna fler dagar om möjligt så keratinet får tid att fästa ordentligt i håret. 
• Använd ett schampo som INTE innehåller sulfater. Sulfat är ett rengörande ämne som gör att keratinet släpper från hårstrået snabbare.
• Förslag på sulfatfria schampo är: Lanza, Maria Nila, Loreal Ever sleek ( budgetvariant cirka 99 kr ) Morracanoil mfl.
Bildresultat för maria nila Bildresultat för loreal sulfate free shampoo  

• Aktuella schampo finner du på frisörsalonger, Åhléns, Kicks och Apoteket samt i affärer som säljer hårvårdsprodukter.
Du kan också beställa hårvårdsprodukter på nätet som exempelvis www.baressoshop.se www. Lyko.se

• Balsam innehåller oftast inte sulfater så valfritt sådant går i vanlig ordning att använda men titta gärna på innehållsförteckningen för att vara på den säkra sidan.
 
Undvik fysisk ansträngande träning de tre dagar håret inte får duschas, detta för att svett kan utmana resultatet av behandlingen.

• Plattånga gärna håret de dagar behandlingen verkar i håret. Både morgon och kväll är att föredra, det får keratinet att tränga in djupare i hårstrået och ökar hållbarheten på behandlingen. För den med väldigt  frissigt/krulligt  hår är det extra noga att håret plattas varje dag! 

Om håret skall färgas vänta minst 10 dagar med att göra detta. Det är alltid bättre att färga håret innan en behandling. Var extra försiktig vid blondering alltid! Det kan utmana behandlingen.

Lägg gärna inpackning i håret med jämna mellanrum. Det är då positivt om inpackningen innehåller keratin.

Stort lycka till med håret och vi hoppas på ett riktigt fint resultat!