Frågor och svar

Den senaste tiden har det varit mycket skriverier om att Brazilian blowout skulle vara skadlig och cancerframkallande därför väljer vi att benämna och reda ut denna fråga först.

Det finns en produkt som blev förbjuden i Sverige för ett par år sedan då det konstaterades genom undersökningar att produkten på sikt kan vara cancerframkallande för frisörer som arbetar med den. Anledningen till detta beror på att produkten innehöll formaldehyd, som är skadligt ämne att inandas. Den var alltså inte skadlig för kunderna som gjorde behandlingen utan det var frisörernas hälsa man tänkte på.

Vi arbetar absolut inte med någon förbjuden produkt, utan med en produkt som är formaldehyd fri och därmed inte skadlig. Däremot innehåller behandlingen kemikalier liksom många hårprodukter.

 

Vad är en brazilian blowout och hur fungerar den?

Det är en hårbehandling som tämjer frissigt hår och gör det mer glansigt. Man kan skulle kunna beskriva den som en djupinverkande inpackning, som dock stannar kvar i håret i upp till 12 veckor om du använder anpassade produkter. En brazilian blowout är en behandling som förbättrar hårets kvalitet genom att lägga ett skyddande protein/keratinlager runt hårstråna.

Vem är den bästa kandidaten för en Brazilian Blowout?

Personer med krulligt, frissigt, slitet och/eller svårarbetat hår. Behandlingen passar också för dem som saknar glans och vill få en uppfräschning av håret.

Vilket typ av resultat kommer du att få efter Brazilian Blowout?

Håret kommer att lämnas frizzfritt , blankt, enkelt att hantera, och med spänst samt god kvalitet. Det kommer fortfarande finnas möjlighet att ha håret lockigt / vågigt (beroende på hårtyp) och friheten att föna/plattånga håret rakt på en bråkdel av den tid som investeras innan behandlingen.

Kommer en Brazilian blowout att göra mitt hår rakt?

Om ditt hår är vågigt kommer Brazilian Blowout göra håret naturligt rakt och friskt. Om ditt hår är väldigt krulligt kommer det att minimera friss samtidigt som den framhäver dina naturliga vågor/lockar. Om du har rakt, burrigt hår, kommer denna behandling att eliminera friss och främja glans.

Hur länge håller en Brazilian blowout?

Brazilian blowout kommer att hålla i cirka 2-3 månader om man sköter håret enligt rekomendation. Brazilian blowout är en kumulativ behandling, ju mer du använder den desto längre håller den. OM man har väldigt tjockt hår eller mycket krulligt hår kan man behöva göra behandlingen två gånger för att få ett bra och hållbart resultat.

Behöver man använda speciella schampon eller produkter efter behandlingen?

Vi rekommenerar starkt att man använder så kallade SULFATFRIA schampon, då sulfater är rengörande salter som gör att behandlingen tvättas ur snabbare. Sulfatfria schampon är väldigt högaktuella på marknaden och finns i flera olika märken och prisklasser. Vi brukar rekommendera vilket schampo som passar för just ditt hår på plats hos oss. Vi säljer dock inga produkter. I övrigt är det fritt fram att använda vilka produkter man själv vill så länge de inte innehåller sulfater.

 

Hur går en Brazilian blowout behandling till?

1.  Håret tvättas med ett förberedande schampo som öppnar upp hårstrået  och gör det mottagligt för behandlingen, sedan handukstorkas det och fönas med hårtork.

2.  Efter det appliceras produkten i håret med en pensel precis som när man applicerar färg, och när hela håret är täckt med keratinbehandlingen fönas håret tills det är helt torrt.

3.  Därefter delas håret upp i olika sektioner och plattångas spikrakt .

4. Produkten sitter sedan i håret i 3 dagar då detta är dess verkningstid.

Efter behandlingen får du inte tvätta håret eller använda några som helst preparat i håret på 3 dagar. Om du skulle råka blöta ned håret så ska du blåsa det torrt och sedan plattånga det. Du får inte använda några hårspännen eller sätta upp håret heller under dessa dagar, utan bara låta det hänga fritt. Om håret skulle råka bli böjt på nägot sätt, t ex under natten, så ska du plattånga det som snart som möjligt.

Hur lång tid tar det att göra behandlingen?

Hur lång tid det tar beror helt och hållet på hårets tjocklek ,kvalitet och längd. Vanligtvis tar det ca 2-3 timmar.

 

Kan en Brazilian blowout liknas med en rakpermanent?

Behandlingen skall inte alls jämföras med en traditionell rakpermanent som via en kemisk process löser upp och omstrukturerar svavelbindningarna i håret för att forma det permanent. En brazilian blowout behandling sliter inte på håret, utan är tvärtom vårdande som en intensivinpackning. Brazilian Blowout ska också skydda håret mot framtida slitage.

 

Kan du tillämpa Brazilian Blowout direkt ovanpå andra relaxers och rakpermanenter?

Ja, Brazilian Blowout fungerar som nämnt bäst på kemiskt behandlat hår, och hjälper till att förbättra hårets kvalitet. Brazilian Blowout fungerar utmärkt direkt ovanpå en rakpermanent.

Kommer mitt hår förlora volymen, om jag använder Brazilian Blowout?

Det kan upplevas som att håret får mindre volym eftersom håret får en slankare struktur.

Får håret tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd efter Brazilian Blowout behandlingen har avslutat sin livscykel?

Ja, håret återgår till sitt ursprungliga skick när Brazilian Blowout behandlingen har avslutat sin livscykel på 10-12 veckor, dock förbättras hårets kondition.

Kan håret färgas samma dag / i nära anslutning till att du gör en Brazilian Blowout?

Håret  skall helst färgas innan en  Brazilian Blowout.  Om du färgar håret mörkt brunt eller rött, måste du färga håret en nyans mörkare än vad du annars skulle,  hårfärgen tvättas ur av det djuprengörande schampot som används innan behandlingen. Om du däremot vill färga håret efter en brazilian blowout rekommenderas att du väntar ca 10 dagar.

 

Kan behandlingen framkalla en allergisk reaktion?

Det är väldigt ovanligt att det händer och vi har varit med om detta endast två gånger under de år vi arbetat med behandlingen. Däremot är det som med de flesta andra produkter att man aldrig kan garantera att den inte framkallar en allergisk reaktion. Där är det bra att ha ett eget ansvar om det är så att man vet om att färg/eller kemikalier tidigare orsakat en allergisk reaktion. Uppstår en reaktion under själva behandlingstillfället så behöver kunden givetvis inte betala och produkten sköljs ur på en gång, om det däremot uppstår senare så kan vi inte betala tillbaka några pengar då vi utfört ett arbete. 

Kan du simma i pooler eller havet efter att du gjort Brazilian Blowout?

Ja, absolut! Men behandlingen kan äventyras om du simmar regelbundet.

Hur snart kan jag tvätta mitt hår efter Brazilian Blowout behandling? 

Efter 3 dagar går det bra att tvätta som vanligt igen.

Kan man göra Brazilian Blowout på extensions?

Brazilian Blowout utförs perfekt på hårförlängningar.

Kan man göra en Brazilian Blowout när man är gravid eller ammar?

Det finns inga kliniska tester som utförts på gravida kvinnor eller kvinnor som ammar och det är därför upp till varje gravid eller ammande att bestämma om man vill göra en behandling eller ej.

Hur snabbt kan jag göra en ny Brazilian Blowout behandling efter första behandling?

Brazilian Blowout är som en konditionerande behandling som inte skadar håret genom att utföra det för tätt inpå eller för mycket. Håret blir rättare sagt av godare kvalitet när man utför behandlingen fler gånger.

Finns det några eventuella nackdelar med behandlingen?

Det negativa med Brazilian blowout är att man inte ser hur slut resultatet av behandlingen blir förrän efter 3 dagar då man duschar ur behandlingen.

Behandlingen kan också upplevas som stickande i ögonen under behandlingstillfället. Den starka doften är dock helt ofarlig. Men givetvis innehåller den kemikalier som så många andra hårprodukter. Vi erbjuder munskydd på plats hos oss.

Kan jag få tilbaka mina pengar om jag mot all förmodan skulle vara missnöjd med behandlingen?

Det kan man dessvärre inte få då vi genomför ett arbete på flera timmar per kund. 

 För skötselråd och tips efter genomförd behandling gå in på följande länk: http://www.brazilianblowoutgoteborg.se/skotselrad-och-tips

 

Välkommen hit

Anna och Elin heter vi som arbetar med en fantastisk keratinbehandling som vi beskriver närmre här på hemsidan.

Vi har sysslat med hår och behandlingar under många år och har därför gedigen kunskap. Anna är frisör och båda har utbildat sig inom behandlingsområdet. Vi strävar efter att arbeta med de bästa produkterna och utför därför prov av nya produkter kontinuerligt.

Då vi båda två arbetar heltid som socionomer bedriver vi företaget på DELTID i hemmiljö i Stockholm. Vi gör behandlingen på våra egna hår och är båda fast eftersom Brazilian blowout verkligen är ett mirakel för håret! 

Vänliga hälsningar

Elin & Anna

 

Facebook